Menu
Количка

Триони за дърво

За дървообработването и дърводелството ръчните триони са незаменим инструмент. Те се използват за рязане на парчета дърво в различни форми. Обикновено употребата на ръчния трион се налага, за да се паснат определени пърчета дърво при съединяването им, или за да се направи прецизен разрез на дървото, както и при издълбаването на отвори. В днешно време има достатъчно машини, които заменят успешно ръчния трион в по-голямата му дейност, но те си остават незаменима част за всяка работилница. Ръчните триони се срещата в различни форми, като панелни триони, овощарски триони, триони за пасване, лъкове или още известни като джаги и други. Също така трионите могат да бъдат гъвкави и компактни, когато става въпрос за прецизна работа. 

В нашията онлайн магазин ще откриете ръчни триони на марка STANLEY

Как да изберем правилният трион?

Изборът на трион, се опира винаги на избора на типа и размера на зъбите. Размера на зъбите се определя от тяхното количество на дължина 1 инч (2,54 см) от триона. Бързо рязане се получава при трион с голям зъб (малко количество зъби на 1 инч), а прецизно рязане при трион с малки зъби (голямо количество зъби на 1 инч).

Приложение на трионите

Макар и множество съвременни технологии да ни предлагат ефикани заместители на ръчния трион той си остава един от незаменимите инструменти при стройтелни работи, дърводелство, дърводобив, ремонтни и довършителни дейности. Трионите се използват за рязане основно на дърво, материали от дърво, гипсокартон, композитни материали, дограма и PVC покрития, поликарбонат, газобетон, траби, пластмаси и др.

Ето на какво са наблегнали при изработката на триони от STANLEY

Иновации

Модерните технологии за закаляване на зъбите и използването на висококачествена въглеродна стомана в производството, двукратно увеличиха издръжливоста на зъбите.

Производителност

Агресивната геометрия на зъбите, от типа JETCUT с три шлифовани режещи ръба и прецизното им разполагане правят възможно бързо и прецизно рязане успоредно и пряко на влакното.

Безопасност

Новата ергономична биматериална дръжка на трионите, изработена от полимер ABS, оформена целесъобразно и закалена с ултразвук прави възможна голямата безопасност при работа с трионите и невъзможна повредата на дръжката (всеки от трите болта стягащи дръжката може да издържи 1 тон натоварване).

Разгледате и: ПРИСПОСОБЛЕНИЯ ЗА РЯЗАРЕ, СПЕЦИАЛИЗИРАНИ ТРИОНИ, НОЖОВКИ

Brand: STANLEY Модел: 1-15-385
Лист със закалени зъби за рязане на сухо дърво за пелка. Ножът е изработен от въглеродна стомана..
14.50 лв. Без данък:12.08 лв.
за Дърво
Brand: STANLEY Модел: 1-15-388
Лист със закалени зъби за рязане на сухо дърво за пелка. Ножът е изработен от въглеродна стомана..
17.50 лв. Без данък:14.58 лв.
760 мм.за Дърво
Brand: STANLEY Модел: 1-15-446
Този трион е предназначен за рязане на сорова дървесина. Листа е от висиококачествена студено валцована стомана със закалени зъби за дълготрайност и издръжливост...
15.00 лв. Без данък:12.50 лв.
610 мм.за сурова дървесина
Brand: STANLEY Модел: 1-20-437
Този трион е предназначен за рязане на сорова дървесина. Листа е от висиококачествена студено валцована стомана със закалени зъби за дълготрайност и издръжливост...
2.90 лв. Без данък:2.42 лв.
300 мм.за сурова дървесина
Brand: STANLEY Модел: 1-20-809
Този вид лист за ръчен трион ви позволява профилно рязане на дървесината, Листа е закален и е предназначен за рязане на дърво...
10.00 лв. Без данък:8.33 лв.
за дърво
Brand: STANLEY Модел: 0-20-509
Резервно едностранно острие, което със своята еластичност позволява рязане в труднодостъпни места. Агресивната геометрия на зъбите тип JETCUT, ускорява рязането. Предназначен за прецизни декоративни работи и обработка на дърво, материали от дърво, ламинати и пластмаси...
28.00 лв. Без данък:23.33 лв.
250 мм.за Дърво
Brand: STANLEY Модел: 3-20-331
Трион за дърво Stanley FatMax - 120 мм, Mini - предназначен за прецизни декоративни работи -обработка на дърво, дървоподобни материали, ламинати и пластмаси. Двустранно еластичното острие позволяващо рязане в труднодостъпни места. Агресивната геометрия на зъбите тип JETCUT за ускорено рязане. Основн..
13.20 лв. Без данък:11.00 лв.
за Дърво
Brand: STANLEY Модел: 1-15-368
Трион с метална овална рамка от стомана, която предпазва от огъване. Изключително прост и бърз начин за поставяне на острието. Острието е със закалени зъби, които не се нуждаят от заточване. Пелката с метална рамка е с предпазител за ръката. Този тип триони се справят чудесно със сурова дървеси..
12.80 лв. Без данък:10.67 лв.
за Дърво
Brand: STANLEY Модел: 1-15-403
Трион с метална овална рамка от стомана, която предпазва от огъване. Изключително прост и бърз начин за поставяне на острието. Острието е със закалени зъби, които не се нуждаят от заточване. Пелката с метална рамка е с предпазител за ръката. Този тип триони се справят чудесно със сурова дървесина ил..
12.90 лв. Без данък:10.75 лв.
760 мм.за Дърво
Brand: STANLEY Модел: 1-20-447
Трион с метална овална рамка от стомана, която предпазва от огъване. Изключително прост и бърз начин за поставяне на острието. Острието е със закалени зъби, които не се нуждаят от заточване. Пелката с метална рамка е с предпазител за ръката. Този тип триони се справят чудесно със сурова дървесина ил..
13.40 лв. Без данък:11.17 лв.
300 мм.за Дърво
Brand: STANLEY Модел: 0-20-220
Удобен малък и компактен трион за работа в тесни пространства. Работи с остриета за дърво и остриета за метал. Ергономичен дизайн на дръжката, бърза и лесна смяна на остриетата...
17.00 лв. Без данък:14.17 лв.
320 мм.за Дърво
Brand: STANLEY Модел: 0-20-331
Трионът на Stanley FatMax 0-20-331 е с двустранно еластичното острие позволяващо рязане в труднодостъпни места. Агресивната геометрия на зъбите тип JETCUT, ускорява рязането. Проектиран така че лесно и бързо да сменяте острието. Този японски трион е предназначен за прецизни декоративни работи, като ..
21.00 лв. Без данък:17.50 лв.
за Дърво
Показани 1 от 12 | 21 (2 Страници)

TopTools.BG използва "бисквитки", за да Ви предложим най-доброто използване и пазаруване в нашия сайт. Като продължавате да сърфирате в сайта, вие се съгласявате да използвате "бисквитки". За да получите повече информация, моля Кликнете тук